26-03-10

Station 10 - eerste avond

In station 10 staat aardig wat materiaal bij elkaar. Het Hazmat team en het Usar team hebben er beide hun standplaats. Wagens, wel 30 m lang, zitten afgeladen vol met materieel dat bij grootschalige inzet kan gebruikt worden, en dat desnoods in de hele zuidkant van de states zijn diensten kan aanbieden. Zo was deze ploeg tijdens de Katrina katastrofe langdurig inzetbaar in het gebied rond New Orleans. Ook de Hazmat truck is inzetbaar bij kleine en grote ongevallen met gevaarlijke stoffen in het interventiegebied. Omdat deze oproepen echter niet zo frequent voorkomen wordt het materiaal vooral gebruikt om mee te oefenen. En heeft men in deze kazerne ook nog een ladder en engine (autopomp) die de dagdagelijkse oproepen beantwoorden. Ook de Batt Chief van district 21 heeft zijn thuisbasis hier, en beantwoord alle oproepen binnen de stadsgrenzen aan deze kant van de stad.

Vandaag was de BC zo vriendelijk om al eens uit te rijden, met twee belgische gasten, al was het maar om de schoonheid van de stad macon te tonen bij valavond. We stopten ook nog even aan station 1, waar het duikteam zijn onderkomen heeft. We waren echter nog maar net terug in de kazerne, toen er een oproep binnenkwam voor BC 21. Rookontwikkeling in de woning ten gevolge van een defcte microgilfoven. 2 autopompen en een ladder, + de BC worden uitgestuurd naar het incident, en E9, die als eerste arriveert bevestigd de rookontwikkeling, maar vraagt enkel aan de ladder om langs te komen, om de woning te ontroken. De echte oorzaak was waarschijnlijk een kortsluiting in de microgolf, dus verder was er geen tussenkomst meer nodig. Wel begon de crew spontaan een rookdetector, die ze bij hebben in hun interventievoertuig, te monteren in de woning. Van service gesproken.

Nadien keerden we terug naar de kazerne en maken we ons klaar voor wat nachtrust, het was weer een lange en drukke dag. But, it feels good te be in Georgia

Tot later.

04:30 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.