27-03-10

Macon , de derde dag

Ons verhaal voor vandaag wordt er eentje van veel ontmoetingen. Onze gastheer maakt er een punt vazn om ons alles te tonen hier in Macon. Na het ontbijt werden we verwacht in het 911 centre. Opnieuw werden we er ontvangen en kregen we de Grand tour. Op alle vragen kregen we een antwoorden en werd het gebruikte systeeml toegelicht. Allemaal interessante info, die er bij iedereen vlot in ging.

IMG_6037

IMG_6039

IMG_6041

 Daarna trokken we naar downtown waar de brandweercommandant ons wilde voorstellen aan de voorzitter van de county Board. Deze vriendelijke man heete ons van harte welkom en toonde ons nog wat meer southern hospitality. Iedereen kreeg er een mooie briefopener. Nog een snelle rondleiding doorheen het county courthouse, en daarna gingen we naar de plaats waar we morgen de pannenkoeken moeten serveren.

IMG_6044

IMG_6042

 IMG_6045

In dit huis bracht Chief Rushin zijn jeugd door.

IMG_6051

 

IMG_6052

 

Na de middag hadden we opnieuw een afspraak, ditmaal bij de burgemeester, die ons ontving op het stadhuis.

Tijdens de Cherry Blossom Festival periode is deze arme man wel verplicht om rond te lopen in een roze jas, dus geen slechte gedachte bij de foto's hieronder.

IMG_6059

 

IMG_6068

Hij vond het een hele eer dat wij naar zijn mooie stad kwamen, maar vroeg toch even aan de brandweercommandant om even toe te lichten wat wij hier nu weer kwamen doen.

Toe we tijdens het gesprek op de verschillen tussen onze brandweerdiensten opmerkten dat wij in Belgie met autopompen reden van het merk Mercedes, merkte hij snel op dat ze (de brandweerdienst) er niet moesten aan denken om bij volgende budgetbespreking ook zoiets te vragen.

IMG_6073

 

IMG_6074

 

Volgende stop, station 2, downtown Macon, het oudste working firestation, dat volgend jaar 100 jaar oud is, en het enige firestation in Macon met een 'sliding poal' en enkele oldtimers.

IMG_6079

Om het bezoek aan downtown af te ronden gingen we nog even langs bij de ambulance dienst van één van de vier ziekenhuizen hier, en kregen we een rondleiding in hun ER-spoedopname dienst. Enkele verplegers van de groep geraakten er niet op uitgekeken.

IMG_6094

 

IMG_6097

de namiddag werd afgesloten in de training division waar iedereen een opleiding hittegewenning mocht bijwonen.

Uigebreide fotoreportage in ons fotoalbum.

IMG_6125

 IMG_6118

IMG_6134

De groetjes vanuit Macon, waar de bomen volop in de bloei staan

 IMG_6046

04:02 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goed Het ziet erdaar weer goed uit hé.Ja die zuiderse vriendelijkheid is wel waar.
Geen burning fingers bij de hittegewenning
Hou jullie goed .
En ja mooi artikel in de standaard zie blog, wist niet dat je ook meeging naar de twee volgende stages, hahaha
tot later op de blog

Gepost door: luc | 27-03-10

De commentaren zijn gesloten.