31-03-10

Vanuit Kissemmee, Florida

Ja, het brandweergedeelte ligt achter ons

jessie5

Uiteindelijk wred het toch nog een redelijk emetioneel afscheid, en we kregen allemaal een certificaat met de vermelding dat we nu allemaal ere-brandweermannen zijn van de Macon Fire Department. Toch een hele eer vonden we zelf.

We hebben er inderdaad kunnen van genieten om tussen deze groep brandweermannen te verblijven en te doen waar voor we kwamen, observeren en gedachten uitwisselen. We waren ook een beetje ambassadeurs, want nu weten die gasten toch tenminste waar Belgie ligten hoe groot het is. De Belgian Waffles helemaal niet zijn wat zij denken, en dat French Fries eigelijk Belgian Firies moeten zijn.

Het was dan toch al 10 uur voor we konden vertrekken, maar de rit naar Florida verliep vlot, en was ook voor velen, (uitgezondert de chauffeurs natuurlijk) een momentje om wat bij te slapen na de drukken week. Zelfs zij die verklaarden, ik zit wel vooraan in de wagen, want ik slaap nooit in de auto, hebben van heel Georgia en Florida bijna niks gezien.

We hadden afgesproken in Lake City voor de lunch met onze vrienden uit Jacksonville, die voor ons de tickets hadden gekocht die we deze week nodig hadden. Daarna reden we verder en maakten we een kleine omtoer om even bij de dochter van Paul, die hier in de states studeert, langs te gaan. Ze gaf ons de grote rondleiding op de campus, waar zo'n 1500 studenten leven en studeren. De omgeving was er prachtig.

IMG_1222

IMG_1224

IMG_1227

Daarna was het nog een tweetal uurtjes verder rijden en rond 19.30 kwamen we aan in ons hotel, waar we de volgende vier dagen overnachten. Tegenover het hotel is er Old Town.

IMG_1231

Exterior_F_1

Alles snel naar boven brengen in onze kamer en daarna staken we de straat over om nog wat te eten, een lekkere steak & shrimp, met een fris pintje, meer moet dat niet zijn.

IMG_6376

Vanmorgen beginnen we met een ontbijtje hiernaast het hotel, en dan vertrekken we voor een hele dag in Epcot, een van de 5 pretparken van Walt Disney

We brengen er morgen wel verslag van uit.

logoWaltDisney

 

DEST_EP_ATT_1_998

14:26 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

On the road

Op weg naar Orlando, leuk gezelschap Stoer, toch niet moe zeker?

IMG_6372

Iemand honger?

IMG_6376

11:18 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

het afscheid uit Macon

De afscheidsceremonie

IMG_6357

11:14 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

afscheid van de brandweer van Macon

Het afscheid te Macon

IMG_6357

On the road, nice bunch, zijn ze moe of wat, ocharme de chauffeurs wat een gezelschap StoerIMG_6372

Het eerste beeld van Orlando

IMG_6376

Groetjes  van het thuisfront
 

11:11 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-10

The last day in Macon

Yesterday, the Belgian Fire Observers stayed for their last day in Macon. Several visits were schedulled, it started with a visit to the Fire Prevention Unit.

During this visit, a firefighter came in to report that there was a working fire and if we wouldn't pass by for a minute. A few moments later, 10 firehungry Belgians raced thru the streets, following the smoke signs. At least they had to see some fire...

Due to this housefire, the visit to the ARFF-service was cancelled so they went to a uniformshop...I think some creditcars are in a pretty bad shape right now...

The local media welcomed the firefighters back at Station 10 for an interview just before the farewell dinner with Macon Fire started.

Everyone returned back to their quarters to pack their bags, to have some nice last moments with the Macon firefighters and to catch the last calls. Paul and Bo responded for a bomb threat downtown but it turned out to be a false alarm.

This morning, the Belgian Fire Observers and the Macon firefighters said their goodbye's and a 400 Mile trip to Orlando began.

They stopped for a lunch in Jacksonville where they've met with some old friends.

 

22:30 Gepost door Farstripes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aangekomen in Florida

We zijn ondertussen in Florida, net over de grens en stopten voor de lunch

Ook onze vrienden uit Jacksonville waren daar, we hadden met hun afgesproken om de tickets voor Orlando te kopen aan een gunstprijsje.

IMG_6367

IMG_6368

20:34 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Klaar voor vertrek uit Macon

Ie"dereen wordt verwacht in station 10 rond 9 uur, en dan is het inladen en wegwezen.

Wij hadden hier nog een oproepje afgelopen nacht. En bommelding.

De politie was ook terplaatse met de explosie snuffelhond.

IMG_6349

IMG_6352

14:13 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In the local newspaper

http://www.macon.com/2010/03/29/1076782/belgian-firefighters-visit-macon.html

Macon-Bibb County firefighter Caleb Justice shows Belgian firefighters visiting Macon the big Macon-Bibb County Fire Department's Aerial 31.
Belgian firefighter Paul Vanlook gets out of Macon-Bibb County Fire Department's Aerial 31 as he and others with a group from Belgian Fire Observers check out one of the department's biggest pieces of equipment Monday.

Wim Depuydt, center, compares notes with other Belgian firefighters after a ride Monday on Macon-Bibb County Fire Department's Aerial 31. The group with Belgian Fire Observers, which organizes the foreign exchanges two to three times a year, has been in Macon for about 10 days. Macon-Bibb County firefighter Caleb Justice said the Belgians remarked on how sturdy his aerial truck was. "They all commented on how nice our equipment was.''

07:05 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Huisbrandfilmpje

Eén van de brandweermannen uit ons station had een camera op zijn brandweerhelm gemonteerd en kon zo volgende beelden registreren.

06:48 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Last day in Macon - part 2

Bijna het laatste verslag vanuit Macon, de stage is bijna afgelopen. Opnieuw was het de bedoeling om nog wat diensten te bezoeken, te beginnen met de afdeling preventie. Naast het verlenen van de vergunningen zorgt deze dienst ook voor een heel antal inspecties. Hun systeem leek ons een beetje achterhaalt, maar ze blijven het gebruiken tot er een betere versie beschikbaar is. Ook hebben ze enkele mensen die zich vooral bezighouden met het geven van brandbeveiligings tips aan bevolking en scholen hebben recent enkele nieuwe tools gekregen die veelbelovend lijken. Ze gingen juisty tonen wat ze allemaal konden toen iemand binnenstapte en kwam vertellen dat er juist een oproep was binnengelopen over een huisbrand, en of wij die wilde zien misschien. Say no more, we zaten sneller in de wagen dan die mannen, en konden van ver het rookspoor al opmerken aan de horizon. Het eerste beeld :

IMG_6262

De brandweerfotograaf / Fire investigator Ben maakte volgende beelden.

IMG_0002

IMG_0005

IMG_0012

 IMG_0021

 

De volledige reeks staat ondertussen op ons album, en meer foto's volgen later.

Het geplande bezoek aan de luchthaven werd gecancelled en rond de middag reden we terug richting Atlanta, om op 36 km van het stadcentrum even naar een brandweerwinkel te gaan. T' was niet ver zei Cliff, only a few blocks. Keuze was er genoeg, daar in die winkel, dus iedereen kwam er weer buiten met grote zakken vol brandweergoed.

Lunchen deden we bij Shoneys, een buffetrestaurant.

Daarna terug naar station 10 / HQ, waar een reporter van de lokale krant op ons zat te wachten voor een intervieuw in de krant van morgenvroeg. Ook online op www.macon.com te bekijken.

Daarna keerde iedereen terug naar hun stations en we werden om 6 uur terug verwacht aan station 8.

De brandweerdienst nodigde ons vanavond uit voor een afscheidsdiner, op de pictoreske locatie, aan de oevers van een meer. Het was er een beetje windering en koud, waardoor de cateringdienst wat problemen had om het gerecht op ons bord te krijgen, maar we konden ons ondertussen on,derhouden met de brandweercommandant en enkel van de brandweermannen die we deze week leerden kennen in de stations. En direct hadden we ook tijd om iets langer te aperitieven. De fish Fry geraakte dan toch klaar en we konden allemaal geniet van een lekker stukje (s) gefrituurde vis. Een geslaagde avond, die werd afgesloten met het overhandigen van nog enkele geschenken aan de commandant, Chief Rushin en het cateringteam.

Terug in de kazerne konden we in station 10 nog even mee naar een oproep, een bommelding. Iemand had het blijkbaar nodig gevonden om te reclameren op de geleverde pizza"s, die volgens de beller haar zouden bevatten. Hij zou ze daar wel eens komen opblazen, zei hij. En een volledig ploeg van Chief, engine, Truck en rescue kwam ter plaatse om gedurende 1/2 uur te wachten alvorens weer te keren. De aanwezige detective van de politiedienst trommelde de snuffelhond op en liet het pand controleren. Niks gevonden dus wij terug naar de kazerne, om dit verslag verder af te werken en te posten Zal weer een korte nacht worden, want morgen zijn we er vandoor.

Meer foto's op de fotoalbum, link staat hiernaast onder de nummerplaat van Macon, Georgia en de rest wordt morgenachtend nog bijgeplaatst.

06:15 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-10

Laatste dag in Macon

Nog enkele oproepjes vannacht, maar we staan weeral klaar om te beginnen aan de laatste dag.

Nog eeen otbijt bij IHOP, en we beginnen aan onze laaste bezoekjes. De dienst brandpreventie en de luchthaven brandweerdienst. En we stoppen zeker nog ergens om wat t-shirts en dergelijke bij te kopen.

Voor vanavond is er een afscheidsdiner voorzien.

14:52 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

A firehouse Sunday

It was a slow and lazy Sunday for everyone here in Macon. All Fire Observers got some minor calls, they're still waiting for the big one...

Station 10:

Paul and Bo started their day with an odor of gas. A driver lost control over his ride and came to a full stop near a house. He touched the gas unit and that resulted to a small leak. When Fire & Rescue arrived, the car and the driver were already gone. They sealed the unit and returned back to quarters.

The Chief took them down for a ride to downtown. They stopped by an old firehouse, a railway station, some industrial plants, a river bed,... They stopped for lunch at Station 6. In the afternoon, the Chief took them 16 stories up on the roof of an elderly home. It seems that you've an amazing view on the city from here up high.

They also took some calls for reported smoke. Nothing very fancy, smoke due to a pot on the cooker.

In the evening, they had to attack some steak and jacked potatoes.

dyn010_original_400_600_pjpeg__f076a066d2665afd8d03f53fe90fddc4

dyn002_original_377_283_pjpeg__a82b9f9808900d46a910e2cc98a859fd

dyn006_original_377_283_pjpeg_2674680_7389ced67353d550ab9b1fd6da4be30b

 

 

 

Station 108:

Steven and Fred D had a slow day as well. They were invited for a breakfast at Station 8. During the day, the crew opened up the ladder so they'll could have a 100 ft. high view.

Today, Fred D and Steven responded for a medical call. Emergency personnel wasn't able to get into the building due to a closed door. Fire-Rescue mounted a ladder and when in through the window. They also performed a firewatch at the fireworks down in the city.

Station 8:

Patrick and Sam caught a fire Saturdaynight but in the end it wasn't very special. They responded to an appartment complex and the fire appartment was door D. They popped the door out and....there was nothing to see. They needed to be at door C.... They entered the room and took the pot of the stove. They ventilated the appartment, repaired door D and returned to their quarters.

They responded to a cardiac arrest in the late afternoon. They performed a succesfull CPR for almost one hour.

Station 107:

Lars and Fred B are becoming famous as the Belgian Jamie Oliver's. They run some minor calls as medicals, a car wreck, a fire alarm,... Nothing fancy so they need to find other stuff to kill time.

They transformed to two chefs and prepared a real Belgian BBQ on Saturday and a spaghetti on Sunday.

 

11:20 Gepost door Farstripes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een rustige avond in Station 10

IMG_6257

 

IMG_6258

Zonder woorden - No words needed for this. Thanks guys for a great meal

IMG_6259

05:25 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

update van station 108


hier volgt een kleine update van station 108.

Zaterdagnamiddag was kalm. De mannen hier hebben geoefend met de ladder en ook wij hebben ze eens kunnen beklimmen. tevens zijn er enkele van de mannen hier bezig met rescue training waarbij ze, zonder hun masker af te nemen hun fles moeten kunnen vervangen. Niet van de poes me dunkt.

Zondagmorgen zijn we om 7 u uit bed. Alle wagens worden buiten gezet en gecontroleerd. We zijn gaan ontbijten bij patrick en sam in station 8 en later in de namiddag was het tijd voor de siesta. Terwijl we in de 8 waren hebben we uiteraard de 1ste oproep van de dag gemist. :-( Om 16 u was er nog een medische oproep waarbij we het appartement niet binnen geraakten. Met behulp van een ladder was de klus snel geklaard en werd de man terug in zijn rolstoel gezet. Nu zijn we net terug van een preventieve dienst op een vuurwerk hier dichtbij. De thunderstorm die overtrekt belooft alvast wat werk zeggen ze. Wij hopen het alvast.

Grtz,
 Fred en Steven

02:56 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zondag in Macon - Station 10

Na ons ontbijt zijn we de stad gaan verkennen met de chief. Hij liet ons enkele plaatsen zien in de stad. Onze eerste stop was bij een oude brandweerkazerne.

_MG_8361

Zoals een belangrijke treinlijn met rangeerstation.

_MG_8364

Een gebouw waar bakstenen gemaakt worden. Bij ons zou je denken dat dit gebouw niet meer word gebruikt omdat het er vervallen uit ziet.

_MG_8369

De volgende stop was bij de plaatselijke fauna en flora. Langs de rivier loopt een wandel / fietspad dat erg in trek is bij wie er een uit wil op zondagmorgen.

_MG_8388

Langst deze rivier staat ook een standbeeld van Otis Redding JR (een muzieklegende).

IMG_6216

IMG_6217

We hadden lunch in de station 6, waar ze ons hamburgers southern style aanboden.

IMG_6219

Hier zagen we ook een nieuwe manier van blikken openen. In plaats van een blikopener te gebruiken kan je dat ook doen met een mes (lijkt ons toch gevaarlijk).

_MG_8438

IMG_6225

Daarna vroegen we of er geen plaats was waar we een zicht over de stad hadden. De chief liet ons op het dak van een 15 verdieping hoog bejaardentehuis, waar we tot op het dak kropen en tussen de GSM antennes onze foto's konden nemen. We hadden er een mooi zicht over de stad. Daarna gingen we terug naar station 10.

_MG_8451

Een uitgebreide reeks foto's op ons fotoalbum


Niet veel later kregen we een oproep voor rook. Het was een fornuis dat vuur had gevat.

IMG_6238

IMG_6240

We waren nog maar net terug in de kazerne en toen kwam de volgende call. Er was rookontwikkeling in een huis. Oorzaak was een geurkaars die op de televisie stond en vuur had gevat.

IMG_6253

Bo maakte er ook kennis met een vrouwelijke brandweervrouw van Macon 

IMG_6254


Deze avond staan er steaks op het menu.

 IMG_6256

01:07 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-10

Station 107

Toen we gisteren Lars en Fred achterlieten waren we nog net zelf getuige van de oproep die ze kregen bij aankomst in hun station ,een medical call. Later hadden ze nog een vko maar bij aankomst was de auto al verdwenen. Voor de rest hebben ze de ladder mogen beklimmen en hun blusmateriaal eens testen. Als avondeten hebben ze een echte belgische bbq gedaan (zonder bier), zij waren dan ook de koks van dienst. Voor de rest was het een rustige nacht. Deze morgen hebben ze de andere shift geholpen met het kuisen van de kazerne, daarna hadden ze : one medical call and one fire alarm. Deze middag waren ze opnieuw de koks van dienst en hebben ze spaghetti gemaakt. Ondertussen is Frederik gaan meerijden met de ambulance terwijl ik wacht op een volgende call

mvg

Lars

IMG_6190

 

HPIM5723

Frederick, aka Freddie Love

23:35 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sundaymorning in station 10


Uitgeslapen en fris gewassen staan we klaar als de nieuwe ploeg de dienst op gaat.

Ze beginnen onmiddelijk aan de dagelijkse routine en alle vloeren in de kazerne krijgen een beurt.

IMG_6195

 

Ook de voertuigen worden helemaal nagekeken en staan even buiten met draaiende motor.

IMG_6196

 

IMG_6202

 

Ondertussen komt er een eerste oproep binnen voor de Officier van wacht, een auto heeft een gasmeter aangereden en er is een gaslek. Vanuit een andere kazerne vertrekt er autopomp, vanuit station 10 vertrekt BC 21. Ter plaatse stellen we inderdaad een gasgeur vast, en zien we dat de gasmeter, die buiten op straat, naast de woning stond, geraakt is en een van de buizen is afgebroken. Na even zoeken wordt de afsluiter gevonden en wordt het ontsnappend gas afgesloten. De wagen , die dit gedaan is valt niet meer te bespreuren.

 IMG_6197

IMG_6200

De gasmaatschappij wordt opgeroepen en wij verlaten the scene.

 

Terug in ons station waren alle zondagmorgenklusjes geklaard, en was men bezig aan het ontbijt. En het werd een serieus Breakfast in America.

IMG_6204

IMG_6206

 

IMG_6207

 

Some leftover pink pancakes.

IMG_6208

Glutenfree French toast with Bacon en sausage and two eggs sunny side up.

IMG_6210

 IMG_6211

22:53 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

A quick résumé

Vandaag geven we even een snelle samenvatting weer van onze vrienden hun avonturen. We zullen dit in het Engels brengen, vanaf nu gaan we ook proberen om elk bericht trouwens in een Engelse versie te gieten. Speciaal voor onze internationale blogbezoekers.

Omwille van technische problemen zal dit steeds in een nieuw bericht komen en niet de originele posting. Maar bon....

As of today, we're gonna try to post every message in English as well, so or international visitors can easily follow the adventures of our 10 Belgian Fire Observers. It ain't gonna be the full report, just some short lines to keep you updated on their program.

Wednesday 03/24:

Our 10 Belgian Fire Observers assembled in the main terminal of  Brussels Airport. Pretty early in the morning...at 0600am... They checked in and encountered some minor problems due to some software malfunction.

They took off and landed in time at Newark after a pretty smooth flight. They've passed Immigrations and Customs without any problem, reclaimed and rechecked their luggage. The connecting flight to Atlanta wasn't in yet so the flight was delayed for a little over 30 minutes.

Upon their arrival in Atlanta, everyone got his luggage back and rental cars were picked up. They stayed at the Baymont Inn were a committee of firetrucks and firefighters was welcoming the Belgian Fire Observers.

Check in, room assignments and off to the Outback Steakhouse with the Macon brothers for the first real American steak.

Thursday 03/25:

The sky was still clearing out the moon when everyone was up and awake. They took breakfast at a nearby IHOP before heading to FD's HQ for a staff meeting.

The Fire Observers were welcomed by Fire Chief Riggins, Assistant Chief Cliff Rushin and other staff members.

AC Rushin brought the Belgian firefighters up to speed on the Macon - Bibb Fire Department, how the department works, the stations, staffing, specops,...

After the first lunch...southern style, first gifts were exchanged and then...off to the stations.

Station Assignments

Station 10: Paul and Bo

This station houses an engine and a truck, the HazMat unit and USAR-team. Battalion Chief 21 responds out of this station as well.

Station 8: Patrick and Sam

Station 7: Richard and Wim

Station 107: Lars and Fred B

Station 108: Steven and Fred D

Except for station 10, all stations house an engine and a ladder.

Friday 03/26:

This day was filled with visits. It started off with a breakfast, followed by a visit to the highly-sofisticated 911-center.

Downtown was the next point of interest, where we've met with the Chairman of the County Board. A very nice guy who presented us with a letter-opener. Before heading to City Hall for a meeting with the Mayor, we got a quick tour of the Courthouse.

In the afternoon, we were welcomed by the members of an EMS-unit of one of the Macon hospitals. We also got a tour of their ER.

This beautifull day was ended at the training facility for a live fire drill. We jumped in our bunker gear, took a hose and attacked the beast...

Saturday 03/27:

Pink Pancake Festival...seems to be a huge thing down here in Macon. We've made rendez-vous in City Park at 0600am. All preparations for the festival were in order and we were confronted with Gallons of batter. According to the Chief, they use well over 1000 pounds of flowers and 500 eggs to serve all hungry stomachs.

Chief Rushin explained us how to bake and flip the pink pancake. The Belgian firefighters worked as a team, claimed a griddle and prepared the best and tastiest pink pancakes in town.

Each plate was sold for 5$ and the proceeds will be donated to the American Cancer Society. As well as the proceeds of a real Belgian fire helmet!

All pancakes were out around 1100am and our Fire Observers went to downtown for some beers and another typical event here in Macon...the Cherry Blossom Festival.

In the evening, everyone returned to their fire stations.

The Fire Observers stay in their proper stations on Sunday for a full day of ride-along. Monday, they'll meet again for some visits.

19:44 Gepost door Farstripes in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Saturdaynight in Macon

Het had een drukke nacht moeten worden, dat hadden ze in elk geval beloofd.

Maar buiten enkele oproepjes voor medische bijstand, en enkele kleine verkeersongevallen hebben we weinig gehoord over de fire radio  deze nacht.

Hier in station 10 kreeg de chief een oproep voor een vechtpartij, en op de weg terug reden we nog langs een verkeersongeval met stoofelijke schade. Terwijl we daar stonden kreeg rescue 1 een oproep voor een medisch alarm vanuit een bejaardecentrum. Ook daar reden we mee naartoe en het bleek een groot appartement complex te zijn, waar hulpbehoevenden een kamer met kitchennette kunnen huren. Een van de bewoners had per ongelijk zijn persoonlijk medisch alarm ingedrukt, en dan wacht men tot de brandweer ter plaatse is, voor men gaat kijken wat er aan de hand is. In dit geval niks dus. Toen we terug vertrokken was ook de ambulance ter plaatse, die dus ook onmiddelijk kan terugkeren.

IMG_6193

 

IMG_6194

 

De rest van de avond brachten we binnen in de kazerne door, en konden we babbelen over de verschillen tussen onze hulpdiensten. Met een computer met internetverbinding is dat helemaal niet moeillijk.

Misschien reed men deze nacht nog buiten, maar de gasten hebben er in elk geval niks van gehoord, we waren beide (Bo en Ikzelf) uitgeput, dus we sliepen in een stuk door tot deze morgen

15:12 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-03-10

Pink pancake breakfast 2


IMG_6160
Vroeg uit de veren vanmorgen. we werden al om 6 uur verwacht in het City Park. Dus zeker optijd opstaan en vertrekken om iedereen op te halen in de stations. Gelukkig krijgen we wat hulp vanuit de brandweer, dus ik moest enkel Frederick B en Lars ophalen in station 107, een kleine 17 km van station 10.

Toen wij toekwamen in het park waaren de vrijwilligers van de brandweer en van de kankerliga al lang bezig met de voorbereiding. De eerste voorbereidingen begonnen al om middernacht, en het eerste personeel was al vanaf 4 uur in de weer om voor een geslaagde organisatie te zorgen. Er waren tenslotte al meer dan 3500 kaarten in voorverkoop verkocht.

Wij kregen eerste een cursus in pancake flippen, van Chief Rushin himself.

IMG_6157

 

IMG_6158

Het duurde niet lang of 1 van de vier bakplaten was volledig bemand door een belgische crew. Iemand om na elke beurt de plaat te reinigen en te bespuiten met vloeibare boter. Iemand om het pannekoekendeeg op de bakplaat aan te brengen, met een speciale houdere, die bij elke klik het juiste volume deeg op de plaat  laat lopen. De bakplaat draait ondertussen rond, dus met nog 2 extra personen die de pannekoeken omdraaien als ze half gebakken zijn, is het juist nog wachten om ze van de bakplaat in een kartonnendoos te flippen die ze naar de opdienplaats brengt. Van 7 tot elf werd er ononderbroken verder gebakken.

IMG_6174

 IMG_6160

 

IMG_6175

 

IMG_6177

 

Ik had ondertussen een idee uitgewerkt om nog wat extra bij te dragen voor het kankerfonds, en mijn belgische brandweerhelm, werd in een tombola gestoken. Voor 2 dollar kon je dus een helm winnen, de uitslag wordt vanavond bekendgemaakt.

IMG_6167

Rond half twaalf was alles opgeruimd en konden wij een eerste aperitiefje drinken.

Na wat rondhangen op het festivalplein, reden we nog door naar de het tweede event in de straten van downtown. Nog even rondgekeken , een smakelijke lunch, nog een belgisch biertje (Budweiser) en iedereen was klaar om terug naar de stations te trekken voor de volgende 36 uur. De volgende groepsafspraak is maandagmorgen.

 IMG_6183

 IMG_6185

IMG_6188

 IMG_6192

 

Hopelijk is hiermee de veelvuldig gestelde vraag beantwoord, de bomen staan in bloei hier in Macon

21:08 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pink Pancake breakfast

http://videos.macon.com/vmix_hosted_apps/p/media?id=12050...

 

op bovenstaande link staat een video van ons optreden van deze morgen

Ook ons foto album, dat je kan bekijken vie de link hiernaats (de nrplaat van Macon) is ondertussen bijgewerkt.

20:14 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Macon , de derde dag

Ons verhaal voor vandaag wordt er eentje van veel ontmoetingen. Onze gastheer maakt er een punt vazn om ons alles te tonen hier in Macon. Na het ontbijt werden we verwacht in het 911 centre. Opnieuw werden we er ontvangen en kregen we de Grand tour. Op alle vragen kregen we een antwoorden en werd het gebruikte systeeml toegelicht. Allemaal interessante info, die er bij iedereen vlot in ging.

IMG_6037

IMG_6039

IMG_6041

 Daarna trokken we naar downtown waar de brandweercommandant ons wilde voorstellen aan de voorzitter van de county Board. Deze vriendelijke man heete ons van harte welkom en toonde ons nog wat meer southern hospitality. Iedereen kreeg er een mooie briefopener. Nog een snelle rondleiding doorheen het county courthouse, en daarna gingen we naar de plaats waar we morgen de pannenkoeken moeten serveren.

IMG_6044

IMG_6042

 IMG_6045

In dit huis bracht Chief Rushin zijn jeugd door.

IMG_6051

 

IMG_6052

 

Na de middag hadden we opnieuw een afspraak, ditmaal bij de burgemeester, die ons ontving op het stadhuis.

Tijdens de Cherry Blossom Festival periode is deze arme man wel verplicht om rond te lopen in een roze jas, dus geen slechte gedachte bij de foto's hieronder.

IMG_6059

 

IMG_6068

Hij vond het een hele eer dat wij naar zijn mooie stad kwamen, maar vroeg toch even aan de brandweercommandant om even toe te lichten wat wij hier nu weer kwamen doen.

Toe we tijdens het gesprek op de verschillen tussen onze brandweerdiensten opmerkten dat wij in Belgie met autopompen reden van het merk Mercedes, merkte hij snel op dat ze (de brandweerdienst) er niet moesten aan denken om bij volgende budgetbespreking ook zoiets te vragen.

IMG_6073

 

IMG_6074

 

Volgende stop, station 2, downtown Macon, het oudste working firestation, dat volgend jaar 100 jaar oud is, en het enige firestation in Macon met een 'sliding poal' en enkele oldtimers.

IMG_6079

Om het bezoek aan downtown af te ronden gingen we nog even langs bij de ambulance dienst van één van de vier ziekenhuizen hier, en kregen we een rondleiding in hun ER-spoedopname dienst. Enkele verplegers van de groep geraakten er niet op uitgekeken.

IMG_6094

 

IMG_6097

de namiddag werd afgesloten in de training division waar iedereen een opleiding hittegewenning mocht bijwonen.

Uigebreide fotoreportage in ons fotoalbum.

IMG_6125

 IMG_6118

IMG_6134

De groetjes vanuit Macon, waar de bomen volop in de bloei staan

 IMG_6046

04:02 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-03-10

Dag 3 in Macon

Voor de meesten werd het een rustige nacht, enkele kleine oproepen maar nog niet de big one waar iedereen op zit te wachten.

De ontvangst in de kazernes is voor iedereen opperbest verlopen. De brandweermannen hangen allemaal aan onze lippen en houden niet op met vragen te stellen. Sommigen zijn zelfs benieuwd of ze Mc Donalds en Pizza Hut hebben in Belgie. En er werd al heel wat afgelachen.

Deze morgen om 7 uur werd iedereen opgepikt, en nu zitten we in de IHOP - Het International House of Pancake, voor het ontbijt.

IMG_6031

IMG_6033

IMG_6034

IMG_6035

Straks staat er een bezoek op het programma aan de oproep centrale - 911 dispatch centre, en nadien is er een bezoek aan de County Commission Chairman, de voorzittter van het lokale bestuur.

Deze namiddag gaan we even een kijkje nemen in het park, en daarna gaan we naar training, om wat Live Burn exercises bij te wonen.

 

Ook het foto album werd geupdate.

13:43 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Station 10 - eerste avond

In station 10 staat aardig wat materiaal bij elkaar. Het Hazmat team en het Usar team hebben er beide hun standplaats. Wagens, wel 30 m lang, zitten afgeladen vol met materieel dat bij grootschalige inzet kan gebruikt worden, en dat desnoods in de hele zuidkant van de states zijn diensten kan aanbieden. Zo was deze ploeg tijdens de Katrina katastrofe langdurig inzetbaar in het gebied rond New Orleans. Ook de Hazmat truck is inzetbaar bij kleine en grote ongevallen met gevaarlijke stoffen in het interventiegebied. Omdat deze oproepen echter niet zo frequent voorkomen wordt het materiaal vooral gebruikt om mee te oefenen. En heeft men in deze kazerne ook nog een ladder en engine (autopomp) die de dagdagelijkse oproepen beantwoorden. Ook de Batt Chief van district 21 heeft zijn thuisbasis hier, en beantwoord alle oproepen binnen de stadsgrenzen aan deze kant van de stad.

Vandaag was de BC zo vriendelijk om al eens uit te rijden, met twee belgische gasten, al was het maar om de schoonheid van de stad macon te tonen bij valavond. We stopten ook nog even aan station 1, waar het duikteam zijn onderkomen heeft. We waren echter nog maar net terug in de kazerne, toen er een oproep binnenkwam voor BC 21. Rookontwikkeling in de woning ten gevolge van een defcte microgilfoven. 2 autopompen en een ladder, + de BC worden uitgestuurd naar het incident, en E9, die als eerste arriveert bevestigd de rookontwikkeling, maar vraagt enkel aan de ladder om langs te komen, om de woning te ontroken. De echte oorzaak was waarschijnlijk een kortsluiting in de microgolf, dus verder was er geen tussenkomst meer nodig. Wel begon de crew spontaan een rookdetector, die ze bij hebben in hun interventievoertuig, te monteren in de woning. Van service gesproken.

Nadien keerden we terug naar de kazerne en maken we ons klaar voor wat nachtrust, het was weer een lange en drukke dag. But, it feels good te be in Georgia

Tot later.

04:30 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

macon FD day 1

Rond 17u30 waren we aangekomen in station 108. Een station met relatief weinig oproepen, maar wel met Chief`s car en de air en light truck die naar elke brand wordt gestuurd volgens de crew.

We waren nog maar een half uurtje binnen als de bel ging voor de Chief. Oproep voor een ongeval op de snelweg. Niks gevonden en dus keerden we onverichterzake terug naar 108 om te eten met de crews. Na het diner werd de ladder opgesteld en werden Steven en ik getrakteerd op een prachtig uitzicht vanop de ladderwagen over de stad.

Tot morgen,

Fred en Steven

02:25 Gepost door Fred in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1e dag in macon

hallo, de eerste dag in macon zit erop.

na het ontbijt vanmorgen reden we door naar het brandweer hoofdkwartier, waar de volledig staff ons stond op te wachten. De brandweercommandant, Chief Riggins heette ons van harte welkom en beloofde dat iedereen in de brandweerdienst erg enthoesiast was over ons bezoek.

IMG_5996

De eerste aandenkens werden uitgewisseld. Daarna kregen we van Assistant Chief Cliff Rushin een uitgebreide uitleg over de werking van de brandweerdienst , de verschillende brandweerstations met hun bezetting, en de taken van de verschillende specialisatie teams.

De lunch werd geserveerd in de naast gelegen kazerne, een eerste southern food meal dat iedereen best beviel.

Daarna volgde wat papierwerk en waren we klaar voor de verdeling over de verschillende brandweerkazernes.

We zitten per twee verdeeld over 5 kazernes :

Station 10 : Paul & Bo

IMG_6009

Station 8 : Patrick & Sam

IMG_6028

Station 7 : Richard & Wim

IMG_6026

Station 107 : Lars & Frederick B

IMG_6027

Station 108 : Steven en Frederick D

IMG_6029

00:35 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-10

Breakfast in America

Iedereen was vroeg wakker deze morgen, zoals ik voorspelt had.

Het tijdsverschil speelt hier natuurlijk een grote rol.

Iedereen was dus ruim op tijd en klaar om aan ons drukke programma te beginnen

IMG_5993

IMG_5994

 

Vandaag worden we verwacht op het hoofdkwartier waar we een uitgebreide uitleg gaan krijgen over de werking van het korps. In de late namiddag wordt dan iedereen verdeelt over de verschillende kazernes en kan het avontuur beginnen.

13:00 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aangekomen in Macon

Zo, iedereen is goed aangekomen in Macon, waar een verwolkomingscomité ons stond op te wachten. Twee brandweervoertuigen enkele staff medewerkers.

IMG_5982

Ze hebben even langer moeten staan wachten aangezien onze vlucht met een dik uur vertraging is toegekomen in Atlanta.

Nadien gingen we nog snel wat eten, in gezelschap van Cliff Rushin, in een Outback Steakhouse en nu, net voor middernacht zit iedereen terug in het hotel.

IMG_5987

_MG_7962

Voor morgenvroeg hebben we een afspraak om 8.30.

De groeten aan iedereen, de eerste foto's werden bijgeplaatst op ons fotoalbum.

jessie1

de link voor deze album is : http://stages.fireobservers.org/#28.0

04:47 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-10

Aangekomen in New York

Aangekomen in New York.

IMG_5971

Het inchecken was met hindernissen deze keer.

1 letter fout in je naam en de poppen zijn aan het dansen. Ook het hebben van een voornaam met maar 2 letters is volgens het software programma van Continental al een probleempje. Uiteindelijk raakte toch iedereen ingecheckt en konden we na een snel ontbijtje, en een tweede veiligheidscontrole op tijd instappen voor de vlucht naar New York. Deze verliep zeer voorspoedig, doch een beetje droog. Schijnbaar wordt er overal bespaard. Na een hobbelige landing stonden we om stipt 12 uur lokale tijd op de grond, en zagen we links van ons Manhattan liggen in de verte.

IMG_5973

Immigratie controle en douane verliepen extra vlot deze keer, we waren schijnbaar de enigste internationale vlucht die op dit middaguur binnenkwam.

Snel onze bagage opnieuw incheckken voor de volgende vlucht en wij moesten naar de andere kant van het gebouw, waar nu iedereen snel nog een eerste stuk pizza, cheesburger of een ijsje naar binnenwerkt. Ik ga er mij ook nog snel eentje kopen, de volgende vlucht naar Atlanta vertrekt om 2.45, binnen een dik half uur.

IMG_5977

UPDATE : Vliegtuig dat ons naar Atlanta komt pas binnen als het zou moeten vertrekken. We hebben dus een half uurtje vertraging, maar hebben ondertussen al gezien dat onze bagage al ingeladen is. Het instappen is begonnen om 2.55

Groetjes en tot in Georgia

18:52 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Ze zijn vertrokken

6u15 onder het grote bord in de inkomhal in Zaventem, daar waren ze afgesproken maar om 6 u stonden de meesten er al "te popelen" om in te checken. Er was geen al te lange wachtrij, dus het ging vlot aan de balie van Continental. Iets minder was dat het reisbureau gezegd had dat er 2 stuks bagage per persoon meemochten en dat dit volgens Continental slechts 1 stuk is. Na wat onderhandelen mocht de 2de koffer gratis mee. Voor Paul die coeliakie (glutenallergie) heeft was het iets minder, zijn bestelde glutenvrije maaltijd was er niet. Continental heeft beslist om deze service af te schaffen vanaf 13 Maart ll, spijtig dat ze hun klanten hier niet van op de hoogte brengen. Om half 9 kwam dan het bericht dat ze aan boord gingen.

En nu is het wachten tot een bericht van de overkant van de oceaan

Veel leesgenot gewenst aan iedereen die hier af en toe eens komt kijken

Groetjes van het thuisfront

13:48 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |