02-04-10

Ons bezoek aan KSC - Kennedy Space Kennedy

Ons bezoek aan Kennedy Space center zit er weeral op.

Toch wel een beetje vermoeiend zo alle dagen er proberen het maximum eruit te halen, maar ja , we moeten er van profiteren terwijl we hier zijn. Ons ontbijt hielden we deze morgen iets soberder, bij Mc Donald, aan de overkant van de baai waar KSC is gevestigd. Van een redelijke afstand heb je er zicht op het lanceringsplatform. Nu waren wij de enige die daar stonden, maar aanstaande maandag om 5 uur 's morgens zam je er geen lege plaats meer vinden, want dan wordt de volgende space shuttle gelanceerd.

IMG_6427

 

IMG_6428

 

Eens binnen in het park gingen we eerst binnen in de space shuttle lauch experience, een best aardige poging om jet zelfde gevoel te geven als de astronauten krijgen bij de lancering. Enkel het gewichtloos zweven na de lancering mankeerde er nog aan. Verder poogt men in het park om de geschiedenis van de ruimtevaart toe te lichten, en wil men vooral tonen hoe trots men is over dit hele gebeuren. Met natuurlijk aandacht voor de slachtoffers van de ruimtevaart, die op een memorial wall vereewigd zijn.

IMG_6431

 

Na de IMAX film, die ons de geschiedenis van de hubble telescoop liet zien met ongelooflijke beelden van de laatste missie er naar toe. Snel een rappe lunch en dan de bus op

IMG_6440

Kippebilletjes Americaine.

IMG_6435

 

 IMG_6439

 

IMG_6444

 

IMG_6450

Klaar voor het vertrek op maandagmorgen.

IMG_6452

 

Launchpad 39 A&B observationdeck

IMG_6462

Neil Armstrong First step on the moon.

Het was uiteindelijk weer een lange dag, die werd afgesloten in de Outlet Malls hier in Orlando. Op vraag van patrick, volgend bericht met foto ; Mission Accomplished.

IMG_6464

 

Maar, je kan niet blijven rondlopen en winkelen zonder goed te eten, dat deden we dan ook.

IMG_6465

IMG_6466

 

05:52 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

calcoen da zien zeker calcoenebillen

Gepost door: Luc | 02-04-10

Bord Scampi's met biefstuk?
Een voorgerecht en maaltijd in één bord.

Gepost door: Luc | 03-04-10

De commentaren zijn gesloten.