06-04-10

Laatste dag in Atlanta - The pictures

Time flies when you are having fun, zegt men zo altijd. De afgelopen 2 weken zijn inderdaad voorbij gevlogen, en we hebben ons zeker niet verveelt.

Onze laatste dag begonnen we met, hoe kan het ook anders, een ontbijtje, Bij IHOP deze keer, net buiten de stad. Iedereen kent de routine ondertussen en kan perfect zijn eieren bestellen zoals het moet. Sunny side up is de juiste benaming voor spiegeleieren.

Nadien werd een laatste shopping expeditie georganiseerd. Ipod's en harde schijven zijn hier natuurlijk veel goedkoper dan bij ons. In de Best Buy hebben ze zeker een goede omzet gedraaid deze morgen.

Dan begonnen we aan ons gepland programma, met een eerste stop aan het Martin Luther King Memorial centre and Gravesite. MLK voorstellen moet ik hier niet meer doen , maar wij kregen vandaag toch een gedetailleerd inzicht in de strijd, die onder zijn leiding in de jaren 50 en 60 werd gevoerd, en die uiteindelijk zorgde voor het afschaffen van ongelijkheid tussen zwart en blank hier in de states. Zijn beroemde speech, I have a dream, was hier meermaals te horen, en werd in het museum in de juiste tijdslijn van gebeurtenissen geplaatst. Na zijn moord, in Memphis op 3 april 1968, werd hij begraven op deze plaats, niet ver van zijn geboorthuis.

IMG_6678

IMG_6679

 

IMG_6682

Daarna reden we verder naar de Underground / state Capitol . Parking zoeken voor de wagen, snel even binnenspringen bij de Underground en om 1.30 hadden we een afspraak voor een rondleiding in de capitol building.

IMG_6690

Even met de Sergeant in Arms van het huis van volksvertegenwoordigers op de foto. Opnieuw hopen geschiedenis over de staat Georgia en al zijn beroemde inwoners. Voor ons bleef dat lijstje beperkt tot MLK en Jimmy Carter, de 39th president of the US. Toch een immens gebouw om in rond te lopen.

IMG_6699

Volgende stop was CNN Headquarters en studio. Maar ook hier was het zeer druk, dus besloten we om snel de lunch daar te nemen en daarna door te rijden.

IMG_6707

Niet ver daar vandaan, ligt firestation 1 van de Atlanta brandweer. Dus ook daar even gestopt, maar de beide voertuigen, Ladder 1 en Engine 1 waren weg voor een oproep. Enkel de man van dienst op de Airtruck was er, en die had gelukkig ook de sleutel van de T-shirt kast. Dus weer eentje extra voor onze verzameling.

IMG_6710

De wagens werden afgezet aan het hotel en dan wandelden we verder naar het coca cola museum, the place where you can get a free drink (zeggen ze hier).

IMG_6717

Cola en frisdranken van over de hele  wereld konden we proeven aan het einde van een interressante rondleiding.

IMG_6718

IMG_6722

IMG_6719

IMG_6726

IMG_6733

Uiteindelijk werd de avond afgesloten in een chinees restaurant, niet ver van het hotel en gingen we er nog eentje drinken bij Hooters, even verderop in de straat.

Morgen is het koffers pakken en een hele dag reizen.

Onze fotoalbum (nrplaat van Macon hiernaast aan de linkerkant) is ondertussen aangevuld en bevat reeds meer dan 1000 foto's. Ga er dus maar een kijkje nemen.
Wij kunnen in elk geval terugkijken op een geslaagde stage en ook het bijhorende toeristische deel was zeker geslaagd.

jessie 14

Ook op de foto hierboven kan je klikken voor het fotoalbum.

04:39 Gepost door Fireobservers Blogteam in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een goeie vlucht Alé een goeie en aangename vlucht tot in den Belgique

Gepost door: Luc | 06-04-10

De commentaren zijn gesloten.